17 Mart 2013 Pazar

Zencefilli Kurabiye Hamuru

Malzemeler
100 gr tereyağı( oda sıcaklığında)
100 ger toz şeker
1 tatlı kaçışı karbonat(sirke içinde eritelecek)
1 tatlı kaşığı Zencefil
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı karanfil
140 gr pekmez
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
220 gr tam buğday unu
220 gr beyaz un

Tereyağı önce yalnız çırpılıp, şeker, kabarma tozu, Zencefil, tarçın, karanfil eklenir iyice karıştırılır.
Pekmez ve yumurta ilave edilir ve aldığı kadar un konur. Hamur strech filme sarılıp en az 3 saat buzdolabında bekletilir.
Aslında bu kısmını benim için annem yapıyor:). Hatta bazen 2 ölçü yapıp yarısını dondurucuya kokuyor ki ben istediğim zaman kullanabileyim:)

Fırını 150 dereceye ısıtırken dolaptan çıkan hamuru 3 mm kalınlığında açıp istediğiniz şekillerde kesebilirsiniz. Yağlanmış tepsiye dizip, 10-15 dk kadar pişirin ve 1-2 dk bekledikten sonra ızgaranın üstüne alın soğuması için.


















3 yorum:

  1. Ellerine saglik :)

    Bocukle hemen deneyecegiz :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Zeynepciğim. Kokusu burnuma kadar geldi desem yeridir.

    YanıtlaSil
  3. Unlarımız gelir gelmez biz de yapacağız. Bir sonraki tarif için bisküi isteği yapabilirim.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil